Μείνετε Μαζί μας

ΔΩΜΑΤΙΟ
ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΑΙΔΙΑ

Boutique Suites Seaview

Boutique Suites Garden View

Boutique Loft Suites Sea View

Boutique Loft Suites Partial Sea View

Boutique Loft Suites Olive Grove View

Boutique Loft Supreme Suites Olive Grove View

Boutique Apartment Suites

Boutique Double Rooms Seaview

Boutique Double Rooms Garden View

Boutique Rooms Seaview Petite

Boutique Studio Suites

ENG / GR
Κράτηση

ΜΟΥΣΕΙΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Η ιστορία της Villa Rossa είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που έχουν διαμορφώσει την Πάργα από τις αρχές του 1900 που χτίστηκε το ορόσημο Αρχοντικό μέχρι και σήμερα. Στην πολυτελή παραθαλάσσια κατοικία έχουν φιλοξενηθεί πολλές εξέχουσες προσωπικότες της ελληνικής ιστορίας στο πέρασμα τους από την Πάργα.

Αρχικά οικία του πλούσιου εμπόρου καπνών Τηλέμαχου Μπόζιου, επέζησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επιτάχθηκε από τις Δυνάμεις Κατοχής, διαμορφώθηκε σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο και, στη συνέχεια, μετατράπηκε σε Οικοκυρική Σχολή τη δεκαετία του 1960. Η Βίλλα ορόσημο για την περιοχή παραμένει αγαπημένο σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Χαρακτηρίζεται από το αρχικό βαθυκόκκινο χρώμα της, από το οποίο πήρε και το όνομα της, Villa Rossa, με ‘νονούς’ τους Ιταλούς κατακτητές στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Villa Rossa χάρη στη σύζυγο του αρχικού ιδιοκτήτη έπαιξε επίσης εξέχοντα ρόλο στη διακίνηση σύγχρονων ιδεών και την αλλαγή των συντηρητικών απόψεων για τη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία. Η Αφροδίτη Μπόζιου και αργότερα Αντωνιάδη υπήρξε μία από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που έβαλε υποψηφιότητα και εκλέχθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εμπειρικές ιατρικές γνώσεις που απέκτησε στο πλευρό του δεύτερου συζύγου της Σταμάτη Αντωνιάδη, οφθαλμίατρου, αρχίατρου του στρατού, της επέτρεψαν να μετατρέψει μέρος της Villa Rossa σε αυτοσχέδιο ιατρείο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Εκεί προσέφερε τις ιατρικές τις υπηρεσίες, πάντα αφιλοκερδώς, μέχρι πολύ προχωρημένη ηλικία.

Το διαδραστικό Ψηφιακό Μουσείο, μας μεταφέρει στο 1880 όταν ο Τηλέμαχος Μπόζιος γνώρισε την μελλοντική σύζυγο του, παρακολουθεί τις ζωές των πρωταγωνιστών στη δίνη των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, και στις δεκαετίες που ακολουθούν, τότε που η διεθνής jet set ‘οργωνε’ το Ιόνιο με πολυτελή σκάφη και την τουριστική ανάπτυξη που ακολούθησε στις δεκαετίες του 80 και του 90.

Μας μεταφέρει τέλος το όραμα της Μεγάλη Ανακαίνιση της Villa Rossa’s που συνεχίζεται από το 2012, μία προσπάθεια για ευρηματική δημιουργία, προώθηση των κανόνων της ανακύκλωσης και της ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Καθώς και της σωστής διατροφής και Μεσογειακής διαίταςμε εξαιρετικά προϊόντα τοπικής, βιολογικής μας καλλιέργιας παράγοντες που συντελούν σε μακροχρόνια βιωσιμότητα.

Το Διαδραστικό Ψηφιακό Μουσείο βρίσκεται υπό κατασκευή. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αφροδίτης και των πρωτοπόρων σαν εκείνη σε όλες τις εποχές και σημεία του πλανήτη.BOOK