Κράτηση

ENG / GR

ΣΧΕΤΙΚΑ

Χτισμένη το 1903, η οικογενειακή κατοικία του εξαγωγέα καπνών Τηλέμαχου Μπόζιου και της συζύγου του Αφροδίτης αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πάργα. Η κατακόκκινη βίλλα είναι το μοναδικό κτίριο που βρίσκεται πάνω στην κεντρική παραλία της Πάργας, το Κρυονέρι. Από την ειδυλλιακή της τοποθεσία αντικρύζει το γραφικό λιμανάκι, το κάστρο και το νησάκι.

Η Villa Rossa οφείλει το ‘όνομα’ της στους Ιταλούς κατακτητές που στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχαν επιτάξει το ιστορικό κτίριο για να το μετατρέψουν σε διοικητήριο.

Μετά το θάνατο του Τηλέμαχου, υπό την καθοδήγηση της Αφροδίτης, το αρχοντικό και οι αποθήκες του μετατράπηκαν σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο για τους κατοίκους της περιοχής κι αργότερα σε οικοκυρική σχολή.

Για πρώτη φορά λειτούργησε ως ξενοδοχείο κι εστιατόριο τη δεκαετία του 1970 ενώ το 2012 ξεκίνησε μία σταδιακή ανακαίνιση του συγκροτήματος σε Boutique Beach Resort συνδυάζοντας τη διαχρονική κομψότητα με τις σύγχρονες ανέσεις.


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ VILLA ROSSA AREA

Το συγκρότημα αποτελείται από τρία κτίρια σε σχήμα π. Τη Villa Rossa, το βαθυκόκκινο, ψηλοτάβανο αρχοντικό του 1903 που βρίσκεται πάνω στην παραλία. Την Παλιά Καπναποθήκη του Αρχοντικού, την πολύχρωμη, ‘ποπ’ και μόλις ανακαινισμένη Rosanea. Η αρχική επιλογή του συγκεκριμένου γεωγραφικού σημείου για την φύλαξη των καπνών, είδος τόσο ευαίσθητο, δεν είναι τυχαία. Το ιδανικό κλίμα, δίπλα στον κατάφυτο λόφο, προσφέρει φυσική δροσιά ακόμα και τις θερμότερες ημέρες του καλοκαιριού. Αντικρυστά από την πίσω πλευρά της Villa Rossa βρίσκεται το Μικρό Κόκκινο Σπίτι, εκεί που αρχικά βρίσκονταν οι σταύλοι και οι χώροι στέγασης προσωπικού. Τα τρία κτίρια μοιράζονται τον καταπράσινο κήπο και τον ιδιόκτητο λόφο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Με τη θάλασσα, το λόφο και τον κήπο να την περιβάλλουν η Villa Rossa Area είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ενας μικρόκοσμος και μια ολιστική εμπειρία.

Ενα πραγματικό Boutique Beach Resort που περιστοιχίζεται από θάλασσα και ιδιωτική παραλία, εξαιρετικό εστιατόριο με γεύσεις από όλη την Ελλάδα και καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, τον καταπράσινο λόφο με τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και τρία εντυπωσιακά κτίρια.

Η Μεγάλη Ανακαίνιση περιλαμβάνει την αναβάθμιση των τριών κτιρίων ανακυκλώνοντας πολλά από τα αρχικά έπιπλα και υλικά και συνδυάζοντας τη λιτή κομψότητα των αρχών του περασμένου αιώνα με το σύγχρονο ντιζάιν, το διαδραστικό μας Μουσείο, τη Γκαλερί και το Gift Shop.

Σεμινάρια και δραστηριότητες παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συμμετάσχει και να δημιουργήσει σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον ενώ απολαμβάνει την παροχή μπουτίκ υπηρεσιών.H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εχουμε ταξιδέψει και οι δύο πολύ, σε πολλά και διαφορετικά μέρη και για διάφορους λόγους κι όμως συμφωνούμε απόλυτα ότι σπάνια έχουμε αντικρύσει κάτι τόσο όμορφο όσο το φυσικό τοπίο της Πάργας. Πιστεύουμε ότι το σημείο που βρίσκεται η Villa Rossa Area –σίγουρα η καλύτερη τοποθεσία στην Πάργα- αποτελεί απλά ένα από τα πιο όμορφα σημεία στον πλανήτη.

Η βασική μας αξία ότι “κάτι τόσο μοναδικά όμορφο πρέπει να το μοιράζεσαι” μας παρακίνησε το 2012 να ξεκινήσουμε την Μεγάλη Ανακαίνιση του οικογενειακού, ιστορικού μας ξενοδοχείου με σκοπό να επαναφέρουμε τη Villa Rossa στην αρχική της αίγλη, και να κοιτάξουμε προς το μέλλον με τη βοήθεια της καινοτομίας και του σύγχρονου ντιζάιν. Ανακυκλώσαμε αλλά και σχεδιάσαμε από την αρχή πολλά από όσα βλέπετε και χρησιμοποιείτε στη Villa Rossa Area. Φώτα, έπιπλα, διαμόρφωση χώρων.

Στόχος μας η δημιουργία ενός Boutique ξενοδοχείου που οι φιλοξενούμενοι να αισθάνονται ότι οι ιδιοκτήτες ‘νοιάζονται’. Εχουμε μείνει σε κάθε δωμάτιο, δοκιμάσει κάθε συνταγή και κάθε κρασί που βλέπετε στον κατάλογο μας κι έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες σε συζητήσεις για ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που συναντάτε στη Villa Rossa.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ξενοδοχείο που μας αρέσει και που θα διανύαμε μεγάλη αποστάση για να επιστρέψουμε σε αυτό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πολλοί από τους επισκέπτες λένε ότι μοιράζονται αυτό μας το συναίσθημα και που τους βλέπουμε να επιστρέφουν.

Πιστεύουμε στην έννοια της κοινότητας και προσπαθούμε να συνισφέρουμε στην προώθηση καλλιτεχνών μέσα από συναυλίες, τη γκαλερί και το gift shop. Στηρίζουμε τοπικά φεστιβάλ, συμμετέχουμε σε αθλητικά δρώμενα και στη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μας αρέσει η διοργάνωση γάμων, βαπτίσεων, πάρτι γενεθλίων και διαφόρων δραστηριοτήτων. Φιλοδοξούμε να είμαστε πόλος έλξης νέων ιδεών σε συνδυασμό με υψηλότατο σέρβις, πάντα με σεβασμό στην εκπληκτική φύση της Πάργας και την τοπική κοινωνία.

Σας περιμένουμε στη Villa Rossa Area,
Ελίντα & Σέργιος