Λίγα Λόγια απο τον Σεφ



"Μία από τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων είναι η γεύση, η υφή και το χρώμα των Kερασιών στον κήπο. Η φύση είναι ένα τεράστιο δώρο, επιδιώκω τα πιάτα μου να σέβονται και να γιορτάζουν την ομορφιά της. Στο Villa Rossa Area έχουμε το δικό μας κτήμα κι ακολουθούμε μία προσέγγιση ‘από τη φάρμα στο τραπέζι’. Μου αρέσει να πηγαίνω στο κτήμα, πηγή έμπνευσης για μένα, να βλέπω τις ντοματιές να μαζεύω τις ώριμες ντομάτες και την ίδια ημέρα να τις ενθέτω στα πιάτα. Το εξαιρετικής ποιότητας νερό που χρησιμοποιούμε στο εστιατόριο, αποτέλεσμα φίλτρων αντίστροφης όσμωσης, προσθέτει στη καθαρότητα της γεύσης και την υγεία.

Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα έμαθα ότι η προετοιμασία του γεύματος εμπεριέχει αγάπη, το φαγητό ετοιμάζεται για να το μοιραστούμε. Οι σπουδές μου στο Culinary Institute μου άνοιξαν ένα καινούργιο κόσμο. Η μαγειρική έγινε ο προσωπικός μου τρόπος έκφρασης.

Ξεκίνησα να ταξιδεύω και να συλλέγω εμπειρίες γύρω από το φαγητό. Ενας από τους σημαντικότερους σταθμούς ήταν το εστιατόριο Inbi οπού η πέμπτη γεύση, το Umami, έγινε μέρος της ζωής μου. Η δουλειά μου στα Aman Resorts με εισήγαγε σε ένα υψηλότερο επίπεδο γαστριμαργίας και παρουσίασης πιάτων. Το Orange Public House and Hotel στο Λονδίνο μου έδειξε νέες τεχνικές. Ένα ταξίδι ζωής στην Καλιφόρνια και το Μεξικό επιβεβαίωσε τις ατελείωτες δυνατότητες. Η επιστροφή στην Ελλάδα και το εστιατόριο Τέχνε στην Υδρα σηματοδότησε την επιστροφή μου στα τοπικά προϊόντα και μυρωδικά.

Στα ταξίδια μου έμαθα ότι το φαγητό είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Και τι καλύτερο μέρος για να μοιραστεί κανείς τη θρεπτική ομορφιά του φαγητού και τον πλούτο της ελληνικής παράδοση από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και το ιστορικό αρχοντικό Villa Rossa.

Μπαίνοντας σ’ ένα νέο κύκλο ζωής με τη γέννηση της κόρης μου, οι αναμνήσεις, γεύσεις και οι κοινές εμπειρίες μας ώθησαν να δώσουμε στο κοριτσάκι μας το όνομα των Κερασιών στον κήπο."


Θεοδόσης Βασίλης


Παρακολουθήστε τον σεφ Θεοδόση Βασίλη να ετοιμάζει φρέσκο ψωμί στο Eστιατόριο Villa Rossa